Takmaterial

Lertegel - Klassikern

Lertegel är ett takmaterial som är så nära naturprodukt man kan komma för tak. Pannorna tillverkas i hantverkarmässig anda innan de bränns i ugn. De får sin karaktäristiska röda färg av järnoxid som oxideras vid bränningen. Lertegel har flera fördelar och en av dem är dess livslängd. Det är faktiskt inte ovanligt att pannor av lertegel håller längre än huset själv.

Betongtegel - Prisvärt och gediget

Betongtegel är ett hyfsat lättlagt takmaterial, gjort för att klara av det nordiska klimatet. Det är viktigt att komma ihåg att det är tyngre än det klassiska lerteglet och kräver ett mer gediget underarbete. Om du ska byta från exempelvis lertegel till betongtegel, bör du först och främst se över takkonstruktionen.

Ytpapp - Bästa alternativet för platta tak

Ett takmaterial som förekommer på i princip alla platta tak är ytpapp. Att lägga takpapp är ett jämförelsevis ganska enkelt ingrepp och det går oftast snabbt. Ytpapp belastar inte ditt tak med mycket vikt, men är dock känsligare för yttre påfrestningar än vad plåt och tegel är, och kräver lite mindre underhåll.

Bandteckning - För minimalt med underhåll

Precis som ytpapp, är takplåt ett material som inte belastar ditt tak med mycket vikt. Takplåtens lätta egenskaper och goda hållbarhet har med åren blivit ännu bättre och moderna plåttak är mycket säkra och väderbeständiga. Takplåt har lång livslängd och kräver förhållandevis lite underhåll, men är inte underhållsfritt. Det går att få i en mängd olika utföranden och förekommer allt oftare vid nyläggningar av tak.

Begär offert

Vill du få en kostnadsfri konsultation eller offert? Skicka in dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.